Äppelpaj
Nu så här på hösten så är det så gott med äppelpaj. Den här äppelpajen är min favorit! Tycker verkligen att ni ska testa den. Jättelätt att göra och jätte-jättegod! Mmmm!
Det blir bäst med svenska äpplen eller norska om man bor i Norge då!
ca 5 äpplen
1 ½ dl socker
½ dl vetemjöl
3 ½ dl havregryn
100 g margarin
Lite kanel och socker.
Det blir bäst med svenska äpplen eller norska om man bor i Norge då!
ca 5 äpplen
1 ½ dl socker
½ dl vetemjöl
3 ½ dl havregryn
100 g margarin
Lite kanel och socker.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda de torra ingridienserna.
- Arbeta in margarindet och knåda ihop det till en smuldeg.
- Skölj, skala och kärna ur äpplena. Dela dem i tunna klyftor.
- Lägg äpplena i en ugnssäker form. Strö över socker och kanel.
- Täck äpplena med degen och sätt in formen i ugnen. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter, tills pajen är lite brun.
- Servera med vaniljsås.
Kommentarer
Trackback